Bana uyacak bir marilyn monroe resmi yok! Yettiği kadar


4 Mayıs 2010 Salı

İLK

İLK sıfatı kaybolmuş gitmiş artık günümüzde. Kimse kimsenin İLK'i değil artık. Ne ilk arkadaş, ne ilk sevgili ne ilk eş ne de ilk metres. İLK'lere dair hiç bir şey kalmamış zihinlerde. İLK oyuncaklarımız çoktan çürümüş gitmiş. İLK sarhoşluğumuzun nasıl olduğu unutulmuş. İLK sigaramızı kim bilir nerede yaktık. İLK aşk, İLK öpücük tatlı bir anıdan başka bir şey değil. Yüzümüzde tebessüm bile oluşturmaz olmuşlar. ILK ayriligimizin acisi bile kalmamis yuregimizde. Duvarlar ormusuz ILK'lerimiz yuzunden bir tek onlar kalmis.

Hep bizden önce gelen birileri var artık. Herkes çoktan yolu yarılamış, bazıları çoktan ikinci turda. Herkes birbirine 'Sen giderken ben geliyordum.' der olmuş, kimin hangi yolda yürüdüğünü bilmeden. Masumiyetimizi de kaybetmişiz bekaretimizi kaybettiğimiz gibi. Hatırlamak bile istemez olmuşuz her ikisini de. Artık öpüşürken bile titremez olmuşuz heyecandan.

İLK arkadaşlarımız çoktan çocukluk arkadaşı olmuş. Kim bilir nerdeler? İlk sevgilimiz bizden sonrada yalnız kalmamış tıpkı bizim kalmadığımız gibi. İLK aldığımız gül çoktan böceklenmiş, atılmış çöpe.İLK aşk şarkımız neydi acaba?
Evlenmenin de anlamı kalmamış artık, boşanmak bu kadar kolayken, ya da listeye başka sevgiler eklenebilirken.

İLK'lerin suyu çıkmış ya artık, SON olmak daha önemli olmuş. Herkesin en büyük aşk olarak adlandırdığı son aşkı olmuş. Son aşkın bile geçmişiyle savaşılır olmuş, malup olmak apaçık ortadayken. En güzel anılarımız daha yaşanmamış olanlar olarak kabul edilmeye başlanmış. Zaman geçiyor ve büyüdüğümüzü sanıyoruz ya, yaşanacak bir İLK kalmamış artık. Yaşamadığımız SON'larımıza değer biçmek daha kolay gelir olmuş.Yine de kimse vazgeçmemiş belkide bu SON olur, o sonsuz mutluluğa ulaşırız bu sefer diye.

Yani arkadaş, dediğim odur ki, İLK olmanın hiç bir değeri yok artık. SON olmaya bakıcaksın. SON olursan değer göreceksin, değer vereceksin. SON olursa diyeceksin, 'Benim en büyük aşkım sensin.'. Sonunu göremeden hemde. SON'dan vazgeçmeyeceksin. İLK olmaya calışmayacaksın kimsede. Sonunu göremeyeceksin belki ama yaşadığın her şeyin en SON'u en özelin olacak. En çok SON'u seveceksin.
Dedim ya İLK'lerin suyu çıkmış artık.

1 yorum:

LimeLiMe dedi ki...

Güzel yazmışsın tebrik ettim, günümüz ilişkiler arası kaymaları başarılı tespit etmişsin. Durmak yok yazmaya devam...